Tavaszi autóápolás

A téli időszakban az autónk nagyobb igénybevételnek van kitéve, az időjárás ilyenkor jobban rombolja a külső elemeket. Éppen ezért a latyakos, koszos időszak után fontos, hogy elvégezzük az autóápolást. Télen ráadásul egy gépjármű többet van használva, sokan még a sarki boltba is autóval mennek, hogy ne kelljen sétálgatni a hidegben.

Ősszel és télen nem jellemző, hogy a tulajdonosok ápolni fogják a gépjárművet, ez alól kivételt képeznek azok, akik nagy becsben tartják négykerekű társaikat. Az utóbb említett csoportba tartozók többnyire rendelkeznek garázzsal is, hogy még jobban védjék az autót. Az autók tehát nem csak a műszaki karbantartást igénylik, hanem a külső és belső ápolást is, ugyanis ez is nagyban meghatározza az élettartamot. A környezeti viszontagságok, illetve a lerakódott sár nem tesz jót a karosszériának és az alváznak sem.

Nem csak a külső rész koszolódik, mivel a sarat, nedvességet behordjuk, így az utastér rendbe rakása is lényegessé válik. Télen a padlókárpit is gyakrabban ázik el, hiába próbálunk a lehető legjobban vigyázni. Az utcán parkoló autók esetében a kárpit jóval lassabban szárad meg, de megeshet, hogy egyáltalán nem is tud, nem mellesleg a magas páratartalom roncsolja a fémfelületeket, de még a baktériumok szaporodásának is kedvez.

Egy kellemes tavaszi napon célszerű neki kezdeni az ápolásnak…


Először javasolt a beltérrel kezdeni, mondjuk a csomagtartóval. A pótkerék helyének a megtisztításáról se feledkezzünk meg, hiszen kerülhetett ide valamilyen sós lé is, ami kikezdheti az elemeket. A kárpitot lehetőleg antibakteriális tisztítószerrel tegyük rendbe. Igyekezzünk a kocsi hátsó részétől haladni, a lábtér kárpitját óvatosan szedjük fel, majd törölgessük át ezt a részt is, valamint a műszerfalat, ehhez használjunk puha rongyot. Végül jöhet a porszívózás és a kocsi külső átsikálása.

Autóápolás
Autóápolás


Korábbi blog bejegyzésünk: Hogyan közlekedjünk a jeges úton

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}