Szabálysértés büntetési tételei külföldön

Amennyiben nem gyakori utazó az ember és külföldre készül, akkor nem árt tisztában lenni az úti célok szempontjából talán a két legnépszerűbb európai országában található bírsági tételekkel.

Biztos lesz olyan akit a leírtak nem rettentenek el, de talán sok ember fejében mégis megfordul, hogy nem árt óvatosnak lenni. Utazzunk teherautóval, személyautóval vagy bármilyen más járművel érdemes tehát körültekintően vezetni. A szabályok betartása segíthet elkerülni a költséges bírságokat, és biztonságban tudhatjuk magunkat az utazás során.

Lássuk hogyan alakulnak a szabálysértési tételek Németországban:

      • Talán az egyik leggyakrabban elkövetett szabálysértés a gyorshajtás, amely akár a jogosítványunk bevonásával is végződhet, ha lakott területen belül 50 km/h-val, lakott területen kívül pedig 100 km/h-val lépjük túl a megengedett sebességkorlátot.
      • Hasonlóan gyakran előforduló jelenség az ittas vezetés, amely szintén a jogosítvány elvesztésébe és több ezer Eurónak megfelelő pénzbüntetésbe kerülhet.
      • Kevésbé gyakori, ám szintén szigorú büntetést von maga után a kábítószer hatása alatt történő vezetés vétsége. Ennek a büntetési tétele legalább hat hónap börtönbüntetést von maga után, illetve akár két évre bevonhatják a vezetői engedélyünket.
      • Németországban szigorú szabályok vonatkoznak a közlekedésbiztonsági szabályok megszegése is. Ide sorolható a biztonsági öv nem megfelelő használata, illetve a vezetés közbeni mobiltelefon használata. Ezen vétségek elkövetői több 100 eurós bírságra számíthatnak.

Sebességkorlátozás
Sebességkorlátok Angliában

Most pedig nézzük meg a második legnépszerűbb célországot, Franciaországot hogy ott hogyan alakulnak az elkövetett szabálysértésre kirótt büntetési tételek.

    • Németországhoz hasonlóan itt is könnyen elveszíthetjük a vezetői engedélyünket ha 50 km/h-val túllépjük a sebességkorlátozást lakott területen belül és 90 km/h-val lakott területen kívül.
    • Franciaországban a véralkohol-határérték is eltérő. Míg motorkerékpárosok és a tehergépkocsi-vezetők esetében 0 promil, addig az autósok esetében 0,5 promil a megengedett. Két évig terjedő börtönbüntetés és akár 15 000 eurós bírság is kiszabható annak, aki alkoholos befolyásoltság alatt vezet, valamint 10 évre bevonhatják a vezetői engedélyét.
    • Hasonlóan szigorú büntetésre számíthat az, aki a közlekedésbiztonság ellen vét. A vezetés közbeni mobiltelefonálást, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztását 100 és 400 euró közötti bírsággal honorálják.


Vezess óvatosan!

Tekintse meg korábbi blog bejegyzésünket: Kötelező szerviz teherautók esetében

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}