Mire ügyeljünk, ha teherautóval veselkedünk neki az éjszakának?

Az éjszakai vezetés különleges kihívást jelent a teherautó-sofőrök számára. A szokásosnál alacsonyabb látótávolság, a fáradtság és az útviszonyok gyakran nehezebbé teszik az éjszakai utakat. Azonban a megfelelő előkészülettel és tudatossággal, a sofőrök növelhetik a biztonságot az éjszakai vezetéshez.

A megfelelő felszerelés létfontosságú az éjszakai utakhoz, elsősegély doboz, láthatósági mellény és zseblámpa tartalék elemekkel okvetlen kapjon helyet a járműben. Ezen kívül kellő mennyiségű víz és étel is legyen a tarsolyunkban, valamint extra ruházat vagy takaró, hiszen az időjárás hirtelen változhat.

Mielőtt útnak indulnánk, győződjünk meg arról, hogy a jármű megfelelő állapotban van. Ellenőrizzük a fékeket, az abroncsokat, az akkumulátort, a világítást és az ablaktörlőket egyaránt. Fordítsunk különös figyelmet a fényszórókra, mivel ezeknek van a legnagyobb szerepe az éjszaka folyamán. Sötétben a vezetés sokkal megterhelőbb, mint nappal, ezért a kellő mennyiségű pihenés is létfontosságú, hogy frissen és üdén vágjunk bele az éjszakába.

Éjjelente mindig tartsunk nagyobb követési távolságot és csökkentsük a sebességet, ez rendkívül fontos mások védelme érdekében is. Legyünk tekintettel a szembeforgalomra és használjuk a tompított fényszórót, így nem vakítunk el másokat.

Hogyan kezeljük a fáradtságot éjszaka?


Rendszeresen igyekezzünk szüneteket, pihenőket tartani, ezt 2-3 óránként javasolt megtenni, ilyenkor mozgassuk át végtagjainkat, szívjunk friss levegőt, de akár még egy rövidet is szunyókálhatunk a teherautóban. Út közben vagy előtt igyunk koffein tartalmú italt, ami segít az éberség fenntartásában. A legjobb, ha nem egyedül, hanem egy partnerrel utazunk, akivel beszélgethetünk, de a szemünkkel közben kizárólag az utat figyeljük.

Az éjszaka és a rossz időjárás kombinációja különösen veszélyes lehet, éppen ezért mindenképp nézzük meg az előrejelzést út előtt, hogy kellően felkészülhessünk és elkerülhessük a kritikus útvonalakat.

Éjszakai vezetés
Éjszakai vezetés

Mik az éjszakai vezetés szabályai?


Az éjszakai vezetés során érvényesülnek bizonyos szabályok és előírások a biztonság és az optimalizált láthatóság érdekében. Az alábbiakban néhány gyakori szabályt sorolok fel:

  • Világítás: Ellenőrizd, hogy a járműved világítóberendezései megfelelően működnek. Alkalmazd a megfelelő világítási módokat az adott körülményekhez. Használd a tompított fényszórókat, és ne világíts más járműveket a távolsági fényszóróval.

  • Sebesség: Az éjszakai vezetés során általában csökkenteni kell a sebességet, mivel a látótávolság rövidebb lehet, és a reakcióidő hosszabb. A sebességet mindig a látási viszonyokhoz igazítsd, és tartsd be az útviszonyoknak megfelelően megállást és haladást jelző táblákat.

  • Figyelem: Koncentrálj a vezetésre, és maradj éber. Az éjszakai vezetés fárasztó lehet, ezért rendszeresen pihenj megfelelő időközönként. Kerüld az alkoholt vagy más kábítószereket, amelyek befolyásolhatják a reakcióidőt és az éberséget.

  • Követési távolság: Tarts megfelelő követési távolságot a előtted haladó járműhöz. Ez segít a reakcióidő növelésében és az esetleges balesetek elkerülésében.

  • Vészvillogó: Az éjszakai vezetés során használhatod a vészvillogót, ha az útviszonyok különösen rosszak vagy ha a járműved meghibásodott. Ez segíthet más vezetőknek észrevenni téged.

  • Éjszakai látás: Figyelj a sötétben vagy rossz fényviszonyok között jelentkező kihívásokra. Például, ha nehezen látod az utat, ne nézz közvetlenül a szembejövő fényszórókba, mert ez rontja a látást. Hagyj időt a szemednek alkalmazkodni a sötéthez.

  • Gondoskodás a látáshoz: Viselj megfelelő korrekciós szemüveget vagy kontaktlencsét, ha szükséges, hogy a lehető legjobban láss éjszaka. Rendszeresen ellenőriztesd a látásodat, hogy a legfrissebb szemüveged



Tekintse meg korábbi blog bejegyzésünket: Teherautók rendszeres szervizelése

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}