Amit a hóláncról tudni érdemes

Az elmúlt években ugyan enyhék voltak a téli hónapok, ám az előrejelzések azt mutatják, hogy idén jóval keményebb telünk lesz. A téli gumit 7 fok alatt már szükséges cserélni, de jöhetnek olyan helyzetek az autózás során, hogy önmagukban ezek sem bizonyulnak eléggé biztonságosnak. A szélsőséges klíma miatt bármikor ránk zúdulhat egy nagyobb mennyiségű hó, ebben a helyzetben pedig nagy segítséget jelent a hólánc, ha városon kívül vagyunk.

Több európai országban is kötelező felszerelés télen a hólánc, ezért ha külföldi útra készülünk, nézzünk utána a pontos szabályozásnak. Hazánkban nem kötelező tartalék, de ettől függetlenül mindenképp célszerű tartani az autóban. Azért jó, ha van a tarsolyunkban hólánc, mert lehetnek olyan útszakaszok, ahol szembe jön velünk egy olyan tábla, hogy hólánc használata kötelező.

Hólánc
Hólánc kisteherautóra

 

Milyen a hagyományos hólánc?


A hólánc feladata, hogy a havas és jeges utakon javítsa az autó kerekeinek a tapadását. Hóláncból van több típusú is, de a legelterjedtebb a hagyományos. A klasszikus, fémből készült hólánc hosszanti és keresztirányú láncszakaszokból áll. Ma már egy ilyet, akár 3000 forintért is beszerezhetünk, de célszerű ennél jobbat venni. A hóláncokat különféle méretben gyártják és párban árulják, ezáltal a téli gumink méretével tisztában kell lennünk. A láncok fűzése is eltérhet egymástól, ezért figyeljük meg, hogy milyen végső alakzatot vesz fel. A létramintás hóláncokkal vigyázzunk, mert megállhat úgy a kerék, hogy a lánc nem ér a földhöz, ezért ezeket leginkább kerüljük.

Létezik automata és kézi feszítős lánc is, az utóbb említett ugyan kedvezőbb áron szerezhető be, viszont a felszerelése nagyobb fizikai erőt igényel. Azzal is jó tisztában lenni, hogy az összejegesedett láncot lényegesen nehezebb leszedni, de a sodronyhólánccal megkönnyíthetjük a dolgunkat, mivel a fel- és leszerelésük egyszerűbb és gyorsabb.

Nézze meg korábbi blog bejegyzésünket is: Navigációs alkalmazások teherautók számára

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}