Hogyan csökkenthetjük az üzemanyag-fogyasztást a teherautóknál?

Manapság a teherautók megkerülhetetlen szereplői a gazdasági életnek, hiszen alapvető szerepet játszanak az áruk szállításában. Azonban ezeknek a járműveknek az üzemeltetése magas üzemanyag-fogyasztással jár, ami nemcsak a vállalatok költségeiben jelentkezik, hanem a környezetre is negatív hatással van. Ennek csökkentése nem csak a költségmegtakarításról szól, hanem arról is, hogy hogyan foghatnánk vissza a fosszilis erőforrások felhasználását és a környezetszennyezést.

Benzinkút
Benzinkút

teherautók fogyasztását számos tényező befolyásolja, egyebek mellett a jármű aerodinamikai adottsága, vagy a vezetői szokások. Előbbi azt jelenti, hogy egy jól megtervezett karosszéria kevesebb légellenállással halad az úton, ami csökkenti az üzemanyag-felhasználást. A jármű súlya is nagy szerepet játszik ebben a dologban, hiszen minél nagyobb a teher, annál több üzemanyagra van szükség a mozgatásához.

A vezető viselkedése szintén nagyban meghatározza azt, hogy a teherautót hányszor kell tankolni. A felelőtlen gyorsítások és hirtelen fékezések nem tesznek jót a pénztárcának, ezzel ellentétben az egyenletes sebesség, valamint a tudatosabb járműhasználat viszont igen.

Egyes vezetési technikák és stratégiák jelentősen csökkenthetik a teherautók üzemanyag-fogyasztását anélkül, hogy befolyásolnák a menetidőt, vagy a jármű teljesítményét.

Hogyan csökkenthető az üzemanyag-felhasználás?


Vezetés közben érdemes a motort az adott sebességfokozatnak megfelelően optimális fordulatszámon tartani, ugyanis az alacsony, vagy éppen magas érték mellett több üzemanyagot használ a gépjármű. Ehhez precízebb sebességváltási technikára van szükség, így jelentős költségeket lehet megtakarítani. A jármű folyamatos karbantartása, mint amilyen például a rendszeres olajcsere és a gumiabroncsok ideális nyomásának fenntartása, szintén növeli a jármű hatékonyságát és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Az időjárási viszonyok és a forgalmi helyzetek előrejelzése, valamint az átgondolt útvonaltervezés segíthet elkerülni a forgalmi dugókat és az üzemanyag-pazarlást.

Egyes kutatások alapján 10-33%-al is csökkenthető az üzemanyag-felhasználás, ha a fentieket betartjuk.

Korábbi blog bejegyzésünk: Mire ügyeljünk, ha teherautóval veselkedünk neki az éjszakának?

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}