Teherautó karbantartási tippek a télre!

Napról napra egyre hidegebb van, a hajnali órákban már mínuszokra is ébredhetünk és minél jobban megyünk bele a télbe, ez egyre csak rosszabb lesz. A teherautó tulajdonosoknak az autójukat is kellően fel kell készíteniük a télre, ellenkező esetben nagyobb károk is keletkezhetnek, amelyek nem éppen pénztárcakímélőek, de a folyamatos karbantartás is elengedhetetlen.

Mire figyeljünk oda télen?


A víz belekerülhet a zár belsejébe és be is fagyhat, ezt úgy kerülhetjük el legkönnyebben, ha éjszakára beragasztjuk a zárat egy ragasztószalaggal. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy mégis befagyott, mindenképp minőségi, kifejezetten erre a célra szolgáló jégoldót alkalmazzunk. Az ablaktörlő lapátok rendszeres tisztítása is lényeges, a szélvédőt nem csak kívülről, de belülről is alaposan át kell törölnünk és figyeljünk arra, hogy ne maradjon rajta szennyeződés vagy valamilyen folt, ami nehézségeket okozhat a vezetésben.

Amikor nem használjuk a furgont illetve a kisteherautót, az ablaktörlő lapátokat célszerű megemelni, hogy ne érintkezzenek a szélvédővel, ezzel megelőzhetjük, hogy ráfagyjanak, de a szélvédőt is megóvhatjuk a jég által okozott karcoktól, ha egy fóliával letakarjuk. Fényszóróknak, lámpáknak a működését sem elég csak ellenőrizni, alaposan meg is kell tisztítani őket.

Ha nem vagyunk elég figyelmesek és a teherautóval rámegyünk egy hóbuckára, nem tudhatjuk, hogy mi van alatta, ezt érdemes elkerülni. Tolatásnál is mindig legyünk résen, mert a hóréteg eltakarhat dolgokat, amelyeknek könnyen nekiütközhetünk és sérülhet a teherautó. Mielőtt útnak indulnánk a havat maradéktalanul takarítsuk le, még az autó tetejéről is, hiszen rendkívül balesetveszélyes, ha menet közben zúdul le.

Mely dolgok nem hiányozhatnak télen az autóból?


Jégkaparó és jégoldó okvetlen legyen a tartozékok között, de még egy vastag kesztyű és takaró is jó, ha rendelkezésre áll. Hely függvényében tehetünk az autóba még egy lapátot, elemlámpát és melegebb öltözéket is, ezek mind jól jönnek, ha elakadnánk. A teherautó szélvédőjét soha ne mossuk le forró vízzel, mert az üveg a hő hatására megrepedhet. A gumiabroncsokban a nyomást szintén ellenőrizzük, sőt még a kerék mintázatát is, hogy nem kopott-e ki túlságosan. Mindig vessünk egy pillantást a hűtővízre, mert ha befagy tilos elindítani a motort, ugyanis jelentős károsodást idézhet elő. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy fagyálló folyadék van a gépjárműben, akkor feltétlenül ellenőriztessük egy benzinkúton.

Ahhoz, hogy a téli hónapokat is átvészelje a teherautó és jó üzemben legyen, a felsoroltakat okvetlen igyekezzünk betartani.

Egy jégkaparó mindig jól jön!
Jégkaparó a teherautó elengedhetetlen kelléke

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}