Rossz vezetési szokások

A gépjármű tulajdonosok sokszor követnek el hibákat a közúton. Van, hogy a véletlennek köszönhető, de sokszor a türelmetlenség vezet ahhoz, hogy efféle dolgokat tegyenek és bele se gondolnak abba, hogy ezzel mennyire veszélyeztetik a többi forgalomban tartózkodó autóst.

Nagyon sok parkolóban kamerarendszer van telepítve, ám mégis rengetegen parkolnak a tilosban. A hatóságok ilyenkor elvontatják az autót, ami nem kevés költséget jelent a tulajdonosok számára. Például sokan jogtalanul foglalják el a mozgáskorlátozott helyeket, piros zónákat. Még, ha csak egy pár percre is kell megállnunk, próbáljunk meg olyan helyet találni, ahol engedélyezett a parkolás.

A lámpás kereszteződésekben rengetegen mennek át a piros jelzésen, ez köszönhető annak, hogy amikor sárgára vált a lámpa, nem lassítanak, hanem az ellenkezőjét csinálják és inkább felgyorsítanak. Általában nem mérik fel a súlyát annak, hogy nem fognak átérni. Ez két szempontból is nagyon rossz szokás, az egyik, hogy veszélyes, a másik pedig, hogy a rendőrtől is bezsebelhetünk egy szép kis bírságot. A közúti jelzésekre, táblákra sem igazán szoktak figyelni, pedig nem véletlenül lettek kihelyezve, sose lehet tudni mikor tűnik fel hirtelen egy másik autó vagy egy gyalogos, az elsőbbségadást is okvetlen figyelembe kell venni.

Sávváltásnál nem elég a tükröket figyelni, a holtteret is nézni kell, tehát biccentsük egy kissé oldalra a fejünket, hogy 100%-ban meggyőződjünk arról, nincs-e mellettünk még valaki. Besorolásnál ügyeljünk arra, hogy hirtelen ne vágjunk ki, senki elé, a váratlan helyzeteknek sokszor baleset a vége. Okvetlen használjuk az irányjelzőt, ha letérünk vagy kanyarodunk, másoknak csak így tudjuk jelezni, hogy merre tartunk.

Egy másik autóra való nyomulás is rendkívül rizikós, az elől haladót ilyenkor frusztrálja, hogy nagyon közel vannak a lökhárítójához, a nyomulót pedig az aggasztja, hogy nem tud dinamikusan haladni, mert lassan mennek előtte. Viszont ez a szituáció szintén kockázatos, a hátsónak türelmesebbnek kell lennie és kivárni, amíg körültekintően meg tudja előzni az előtte haladó járművet.

Két lényeges dolgot még a végére okvetlen meg kell említenünk, az egyik a gyorshajtás, a másik pedig a vezetés közbeni telefonozás. A legtöbb karambolt az esetek többségében ez a két dolog okozza, ezért inkább hanyagoljuk, számos ütközés megelőzhető lett volna, ha a sofőrök betartják a közlekedési szabályokat.

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}