Miért fontos az olajcsere?

A rendszeres motorolaj csere kiemelten fontos az autó hosszú élettartamának megtartására. A tulajdonosok a megtett kilométerek alapján számolják ki ennek szükségességét, de sajnos sokan megfeledkeznek róla, vagy nem törődnek vele, pedig ezzel nagy hibát okoznak és nagy károkat generálnak. A motorolaj kora legalább annyira lényeges, mint a lefutott kilométerek száma, ugyanis az oxidációs folyamat nyugalmi állapotban sem áll le.

Ha az olajcserére túl későn kerül sor, akkor romolhat a gépjármű állapota és a javítási költségek jelentős mértékűek lesznek, az olaj rendszeres cseréjének költségei pedig ehhez képest elenyészőek.

Nem javasolt gyanúsan olcsó olajat vásárolni, hiszen ezek minőségi szempontból nem megfelelőek és szintén óriási károkat idézhetnek elő. Inkább kérjük ki szakemberek véleményét az ideális kenőanyagról, hiszen ők tudják, hogy melyek a legideálisabbak a motor teljesítményének szempontjából. Tehát a rosszul megválasztott motorolaj ugyanúgy ront a helyzeten, mint a rendszeres olajcsere elmulasztása.

Azoknál, akik napi szinten használják autójukat a városban, nagyban lerövidül a motorolaj cseréjének az ideje, de a vezetési stílusunktól is függ, hogy milyen gyorsan használódik el az olaj.

Olajcsere
Fontos a jó minőségű olaj

Mi történhet, ha nem végeztetjük el időben az olajcserét?


Lerakódás keletkezhet, aminek a következtében jelentősen csökken a teljesítmény, és magasabb lesz a káros anyag kibocsájtás. A motor meghibásodása is fennáll, ha kopás keletkezik, illetve felléphetnek olajellátási problémák, ráadásul az üzemanyag fogyasztás is megnövekszik.

Az olajcsere szükségességét befolyásoló tényező a megtett kilométer illetve az utolsó cserét követően eltelt idő függvényében változhat. Egy átlagos személyautónál ez nagyjából 15.000 km és 1 év. De a jármű típusa és annak használata szintén befolyásolja a csere időszerűségét. Az ideális olajcsere periódus 5.000 és 100.000 km között bárhol lehet. Ami viszont fontos, hogy ne csak a cserére gondoljunk hanem az időszakos olajszintmérésre is!

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}