KRESZ táblák melyeket sokan összekevernek

Az utakon napjainkban rengeteg baleset történik és sokszor azért keletkezik baj, mert az autósok nem tudják, hogy az adott tábla mit jelent vagy összekeverik őket. Tehát fontos, hogy jól értelmezzük a táblákat, jelzéseket, ugyanis ezzel lényegesen lecsökkenthetjük a balesetek kockázatát.

 

Amit szerencsére a legtöbben felismernek és nem tévesztenek össze, az az elsőbbségadás tábla. A lefelé mutató, piros kerettel ellátott háromszög láttán a sofőrnek lassítania szükséges és átengedni a főútvonalon haladó gépjárműveket.

 

Az elsőbbségadási kötelezettséggel kapcsolatban vannak még más típusú táblák is, és mivel ezekkel ritkábban lehet találkozni, könnyebben összekeverhetőek.

 

Melyek ezek a táblák?

 

Vannak az úgynevezett nyilazott táblák, amelyek sokak számára nem annyira ismerősek. Márpedig ez meglehetősen balesetveszélyes.

 

KRESZ táblák
Tiltó és megengedő tábla

 

Az egyik ilyen tábla kör alakú, ami piros szegéllyel lett ellátva, a közepén pedig két nyíl található, a fekete lefelé mutat, míg a másik felfelé és piros színű. Jelentése, hogy a szembejövő forgalomnak elsőbbsége van velünk szemben. A másik tábla négyzet alakú és szintén két nyíl található a közepén, egy lefelé mutató piros, mellette pedig egy felfelé mutató fehér. Ez arra világít rá, hogy nekünk van elsőbbségünk a szembejövő gépjárművekkel szemben. Jellemzően útszűkületekben találkozhatunk az említett nyilazott táblákkal.

 

Vannak még további táblák is, amelyeket ugyancsak sokan tévesztenek össze…

 

Ide sorolhatjuk a megállni vagy a várakozni tilos táblákat is. A várakozni tilos tábla szerint a ki- és beszállás idejére, vagy árú rakodására meg lehet állni, valamint akkor is, ha a sofőr a jármű közelében tartózkodik és maximum 5 percig marad. A megállni tilos tábla szerint kizárólag forgalmi vagy műszaki okokból adódóan állhatunk meg a jelzett területen.

 

KRESZ táblák
Megállni és várakozni tilos táblák

 

Ebből adódik, hogy bizonyos időközönként célszerű felfrissíteni az ismereteinket és átfutni a KRESZ tanfolyamon tanultakat, hogy hozzájáruljunk a biztonságos közlekedéshez.

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}