Használt teherautó vásárlás vagy bérlés

Mikor érdemes használt teherautót vásárolni, és mikor bérelni inkább?


Számtalan olyan változás történhet egy vállalkozás életében, amikor hirtelen felmerül az igény egy teherautó használatára, azonban mérlegelni kell azt, hogy sajátot vásároljon a cég, vagy inkább béreljen egyet. Ennek eldöntése egyáltalán nem egyszerű feladat, érdemes körültekintően megvizsgálni, hogy melyik az előnyösebb. Amennyiben úgy dönt a vezetőség, hogy saját járművet vásárol, akkor is felmerül a kérdés, hogy újat, vagy használtat vegyen. Utóbbinak számos előnye, és ugyanannyi hátránya is van. Pozitívum, hogy bármikor rendelkezésre áll az eszköz, külső tényezőktől nem függ a használata. Negatívuma viszont, hogy gondoskodni kell a folyamatos üzemeltetésről és karbantartásról, ami jelentős költséggel jár.

Lássuk milyen esetekben érdemes inkább a teherautó bérlést választani


Sok esetben a teherautó bérlés sokkal kifizetődőbb, mint a vásárlás. Egyrészt akkor éri meg, ha nem hosszú távú használatra kell a jármű, hiszen a fix költségeket, mint amilyen a biztosítás, vagy az időszakos szervizmunkák nem a cég fizeti, hanem a szolgáltató. Ráadásul ma már a legtöbb bérbeadó azonnal rendelkezésre tud bocsájtani egy, vagy több eszközt is rövid időn belül, így ha hirtelen megnő az igény, akkor gyorsan be lehet vonni további szállítókapacitást.


Mivel az állandó kiadásokat nem kell folyamatosan megfizetni, ezért bizonyos esetben költséghatékonyabb lesz a bérlés, mint a vásárlás. Ráadásul nem kell kalkulálni az amortizációval és a szervizeléssel sem.


De abban az esetben is megéri inkább szolgáltatást igénybe venni, ha egyébként van saját járműparkja a vállalkozásnak, de hirtelen, mondjuk egy projektmunka miatt nagyobb áruhordásra alkalmas gépjárműre van szükség.


A legnagyobb hátránya viszont a bérlésnek akkor jelentkezik, ha a szervezet munkavállalója önhibájából kárt okoz a négykerekűben, hiszen ebben az esetben a felelősség a bérbevevőé, így a javítási költségeket mindenképpen meg kell térítenie a bérbeadónak.

Renault master hosszú
Renault Master hosszú

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}