Gumicsere fontossága

Minden évben, tavasszal és ősszel végezzük el a gumik cseréjét a kisteherautóknál, aminek a menetét szeretném bemutatni pár mondatban.

 

Cégünk saját teherautó szervízzel rendelkezik, így egyszerűen és gyorsan tudunk időpontot kapni, ha eljön az ideje a cserének. A gumikat egy eső és napsütés mentes raktárban tároljuk, így el lehet kerülni a gumi korai elöregedését. A megbeszélt időpontban megérkezünk, ahol a szerelő beáll az autóval a két állás egyikére, majd csápos emelővel megemeli az autót. A leszerelés előtt sárga krétával mindegyik gumira felírja az autó rendszámát, és jelöli melyik tengelyen volt, mivel a gumik forgás irányosak. Ajánlott a következő felszerelésnél, az első kereket hátulra, a hátsót előre tenni, mivel az első tengelyen lévő gumik nagyobb terhelést kapnak, és jobban kopnak, így könnyen kiküszöbölhető, hogy nagy eltérés legyen a profil mélységek között. A leszerelés után szemrevételezzük a lekerült kerekeket, van e rajta bármilyen külsérelmi nyom, ha nem találunk, akkor minden rendben van, megmérjük a profil mélységet, ha ez 6 mm felett van, eltehetjük a következő szezonra. 6 mm alatt nem érdemes feltenni, hiszen, ha sokat fut az autó, nem fogja kibírni a következő intervallumot. A felszerelt gumiabroncsot is ellenőrizzük, a felszerelés előtt, kivéve, ha új terméket vásároltunk. A szerviz végén, minden esetben egy nyomatékkulcs segítségével húzzuk meg a csavarokat, illetve 10 km-er használat után újra ellenőrizzük, hogy nem lazultak-e vissza, így a legnagyobb biztonsággal adhatjuk át Ügyfeleinknek a szezonra felkészített bérautóinkat.

 

Gumicsere
Gumicsere

 

Minden kisteherautónk C-s gumival szerelt, ami lényege, hogy egy erősített oldalfallal rendelkezik, a nagyobb súly terhelés miatt. A neves gumigyártók szerint 4 celsius fok alatt érdemes a nyári gumikat télire cserélni, de mikor érdemes a télit nyárira cserélni, hiszen erre nincs leírt szabály. Saját tapasztalatunk szerint, érdemes megvárni, azt az időszakot, amikor már a reggeli hőmérséklet is meghaladja a 10 fokot, ilyenkor már ajánlott váltani. A nem az idénynek megfelelő gumi használat, veszélyes, megnövekedhet a fékút, ami könnyen egy balesetbe is torkolhat. Nem érdemes kockáztatni saját magunk és mások biztonságát.

 

Mikor kell a téli - nyári gumit lecserélni, ha szezonális a csere?

 

Ha az alábbi hat okkal találkozik érdemes elgondolkodni, a gumik cseréjén.

  • defekt esetén,
  • ha az abroncsok kopottak - 3- 6, vagy az alatt van a gumi profilmélység,
  • ha a gumiabroncson elöregedés jelei láthatók - pl. repedések az oldalfalon
  • ha az abroncs sérült - pl.: kiszúrták, vagy meg padkáztuk az abroncsot, vagy ha szálhibás (dudor van az oldalán)
  • ha rendellenes kopást észlel - mondjuk az abroncs egyik fele jóval kopottabb, mint a másik
  • ha nem a járműnek megfelelően választották ki - pl. kisteher autóra nem C jelölésű
  • abroncs került, vagy nem az autónak megfelelő méretű abroncs került felszerelésre

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}