Fémalkatrészek és nehézgépek szállítása

Egy gyártó cég számos kihívással szembesül, amikor új termelőeszközöket, vagy éppen alapanyagokat akar beszállítani. Előbbi eseti jellegű beszerzést jelent, azonban akár több hetes tervezési folyamat előzheti meg, utóbbi pedig a mindennapi működés gördülékeny biztosítása miatt kiemelkedően fontos. Mindkét területre más megoldást kell találniuk.

A gyártáshoz használt gépek iparágtól függetlenül jellemzően nagy szerkezetek, súlyuk pedig akár a több tonnát is elérheti. Belátható tehát, hogy ezeket kézi erővel mozgatni lehetetlenség, valamint a szállításra használt gépjármű megválasztása is komoly fejtörést okoz sok esetben. A teherbíráson túl figyelembe kell venni a közlekedési előírásokat és a biztonságot egyaránt.

Ezzel a problémával szembesül például minden lézervágás technológiát alkalmazó vállalat is, amikor új CNC gépet rendel a telephelyére. Ehhez az anyagszétválasztási megoldáshoz ugyanis komplex gépeket használnak a gyártók. A termikus vágáshoz többnyire összetett rendszer állítja elő a megfelelő hőenergiát, amely egy lézernyalábban testesül meg. Tipikusan a szerkezeti acélok, rozsdamentes táblák, illetve csövek, idomok megmunkálásához használják a technikát.

lézervágás.jpg

 

Az ilyen gépek szállításához erre specializálódott apparátusra van szükség, mert a hagyományos teherautók sokszor kevésnek bizonyulnak. Ráadásul külön ügyelni kell a biztonságos szállításra, hiszen nagyon értékes – akár több tíz-, vagy százmillió forint értékű- berendezésekről beszélünk.

Mi a helyzet az anyagbeszerzéssel?


A fenti példánál maradva egy lézervágással foglalkozó termelővállalatnak folyamatosan szüksége van alapanyagra, amelyekből azután a megfelelő fémalkatrészeket elkészíti. Mindkettő szállítmányozása komoly logisztikai feladat. A beszerzés során jellemzően a munkadarabokat előállító cég gondoskodik a szállítóeszközökről, azonban a késztermékek logisztikáját már inkább a gyártóvállalat végzi el.

Szintén sokszor előfordul, hogy az anyagmegmunkáló vállalkozásnak nincs saját teherautó flottája, amellyel a késztermékeket el tudnák szállítani a megrendelőknek. Ebben az esetben erősen ajánlott kisteherautókat bérelni, hiszen az ilyen cégek gyors és rugalmas szolgáltatást tudnak biztosítani a probléma megoldására. A nehézgépek szállítására specialistákra van szükség, ahogy az alapanyagok és a késztermékek szállítására is megbízható szolgáltatót érdemes választani.

mikrobuszberles.info

 

 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
RendőrségKészenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK


Teherautó bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.

Zuglói telephely: 1142 Budapest, Hungária krt. 189.
(Őrzött parkoló, Bethesda Gyermekkórházzal szemben)
Budai telephely: 1028 Budapest, Mária utca 7.


info@teherautoberles.net

Zsolti profilkép

06-20-421-5191

06-70-428-4512


Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:00-10:30
du.: 15:30-17:00
Köztes időpontban, telefonon egyeztetve!
Szombat - Vasárnap: előre egyeztetett időpontban, 16:00-18:00.


Bérlés esetén az autók átadás – átvétele minden esetben telefonon előre egyeztetett időpontban történik. Telefonos egyeztetés után a nyitvatartási időn túl is rendelkezésre állunk!

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}